Galeria dla gości
Osobny link z częścią zdjęć z galerii pary, np. dla gości weselnych. Goście tylko oglądają i pobierają, bez wyboru i zakupów.
Galeria dla gości to drugi link do wybranych zdjęć z galerii klienta. Klient dostaje swoją galerię ze wszystkimi zdjęciami, a goście tylko te, które ktoś dla nich wybrał. Zdjęcia nie zajmują dodatkowego miejsca, bo to te same pliki.
Tworzy fotograf
W szczegółach galerii, w zakładce „Dla gości”, kliknij „Wybierz zdjęcia dla gości”, zaznacz zdjęcia i skopiuj „Link dla gości”. Możesz też:
- ustawić „Dostępna do” i „Hasło dla gości”,
- wyłączyć i włączyć link („Wyłącz link”, „Włącz link”),
- zmienić zdjęcia albo usunąć galerię dla gości (zdjęcia zostają w galerii głównej).
Licznik „Wejścia gości” pokazuje, ile razy otwarto link. Każda galeria może mieć jedną galerię dla gości.
Tworzy klient
W galerii klienta jest przycisk „Udostępnij gościom”. Klient zaznacza zdjęcia i dostaje link do skopiowania. Działa to, gdy:
- klient jest zalogowany adresem e-mail podanym fotografowi (sam link do galerii albo hasło nie wystarczą, więc osoby, którym para przekazała link, mogą tylko oglądać),
- plan studia pozwala na więcej niż jedną galerię na sesję,
- w zakładce „Dla gości” jest włączone „Klient może sam wybrać zdjęcia dla gości”.
W galerii do wyboru zdjęcia udostępnia się gościom po zatwierdzeniu wyboru i tylko te wybrane albo opłacone.